Arma secretă împotriva Statului Islamic: un batalion din Norvegia atât de dur, încât şi americanilor le e frică de el

0
41
Se pare că şi Norvegia s-a săturat de gruparea teroristă Statul Islamic şi că se va alătura altor naţiuni care trimit trupe pentru a combate ameninţarea extremistă. Însă Norvegia nu trimite soldaţi obişnuiţi, ci un batalion special supranumit „Punishers“ (cei care pedepsesc, n.r.), atât de dur încât şi americanii au declarat că sunt o forţă de temut.
627x0s

Zeci de soldaţi din batalionul norvegian autointitulat „Punishers“ au fost mobilizaţi pentru a se duce în Irak şi a se lupta cu militanţii Statului Islamic. Potrivit „Daily Mail“, batalionul este o unitate de infanterie a Armatei norvegiene, numită de fapt „Telemark“, dar care se foloseşte de simbolul eroului de benzi desenate „Punisher“ pentru a băga frica în inamicii lor. Se pare că acest batalion a dus multe bătălii împotriva talibanilor, încă din 2003, făcând parte din forţele de securitate NATO.
Aproximativ 50 de soldaţi din escadronul de elită se îndreaptă acum spre oraşul nordic irakian Irbil, pentru a antrena forţele kurde ce luptă împotriva grupării teroriste brutale. Norvegia va trimite şi instructori în Bagdad, în speranţa că va pune capăt acţiunilor militanţilor care au condus la controlarea a mari teritorii din Irak şi Siria, notează madworldnews.com. Glorie în lupta împotriva talibanilor: „Către Valhalla!“
Citeste mai mult: adev.ro/nkzvpw

Arma secretă împotriva Statului Islamic: un batalion din Norvegia atât de dur, încât şi americanilor le e frică de el

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here