Bani norvegieni pentru copiii romani

0
43

Opt centre din Sibiu, destinate protectiei copilului, vor beneficia de dotari cu cele mai bune echipamente si tehnologii disponibile, astfel incat sa asigure servicii la nivelul standardelor minime obligatorii.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu deruleaza proiectul intitulat „Modernizarea echipamentelor din centrele rezidentiale de protectia copilului din judetul Sibiu". Acesta este finantat prin Mecanismul Financiar – Spatiul Economic European (SEE) si are o perioada de implementare de 14 luni. Banii vin, in mare parte de la  Guvernul Norvegiei, care a finantat 50 la suta din proiect, de la Guvernul Islandei si  Principatul Liechtenstein. Proiectul se incadreaza in sectorul prioritar „Sanatatea si protectia copilului", zona de interes „Reabilitarea cladirilor, modernizarea echipamentelor si a sistemelor manageriale" si isi propune modernizarea echipamentelor si bunurilor necesare functionarii a opt centre/complexe destinate protectiei copilului din judetul Sibiu, prin achizitionarea de mobilier, bunuri electrocasnice si electrice, echipamente IT, echipamente destinate activitatilor de recreere si autoturisme, in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor sociale furnizate copiilor din sistemul de protectie, din judetul Sibiu. Mecanismul financiar (SEE) este un organism financiar a carui activitate are ca scop reducerea diferentelor economice si sociale in spatiul european si intarirea relatiilor bilaterale  dintre  Romania si statele membre SEE.

Beneficiarii proiectului

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu este una dintre putinele institutii care au accesat acest program de finantare. In judetul Sibiu sunt opt centre/complexe destinate protectiei copilului vizate de acest program, respectiv Complexul de Servicii Comunitare „Prichindelul" Sibiu, Centrul de Plasament „Speranta" Sibiu, Centrul de Plasament „Guliver" Sibiu, Centrul de Plasament Cisnadie, Centrul de Plasament Orlat, Centrul de Plasamnet Agarbiciu, Centrul de Plasament Medias si Complexul de Servicii Comunitare „Sf. Andrei" Medias. Beneficiarii directi ai proiectului sunt cei 300 de copii aflati in aceste centrele rezidentiale ale DGASPC Sibiu. Dintre acestia, 82 sunt copii cu dizabilitati sau nevoi speciale. Prin implementarea acestui proiect, DGASPC Sibiu va putea dota si amenaja centrele/complexele cu cele mai bune echipamente si tehnologii disponibile, astfel incat sa asigure servicii la nivelul standardelor minime obligatorii.

……………….

Bani norvegieni pentru copiii romani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here