Basescu viziteaza Norvegia

0
66

Actualitate - Basescu viziteaza NorvegiaPresedintele Traian Basescu efectueaza, miercuri si joi, o vizita oficiala in Regatul Norvegiei, informeaza un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, seful statului va avea convorbiri cu Majestatea Sa Harald al V-lea, Regele Norvegiei, cu primul – ministru Jens Stoltenberg, cu presedintele Parlamentului, Thorbjorn Jagland, si cu primarul orasului Oslo, Fabian Stang.

De asemenea, Traian Basescu va sustine o conferinta la Institutul Nobel pe tema ”Energia si regiunea Marii Negre” si va avea o intalnire cu Asociatia Armatorilor Norvegieni.

”In contextul prezentei sefului statului la Institutul Nobel, va fi lansat un volum de documente diplomatice referitoare la relatiile bilaterale, pentru marcarea aniversarii a 90 de ani de la stabilirea legaturilor diplomatice dintre cele doua tari”, precizeaza comunicatul.
In programul vizitei figureaza o intalnire a sefului statului cu presedintele Universitatii Norvegiene de Management, unde va fi semnat un document privind cooperarea academica dintre Centrul de Expertiza Maritima din Aalesund si universitatile din Galati si Constanta, precum si o intalnire cu grupul de studenti romani care urmeaza cursurile universitatii.

…. articol complet la RomaniaLibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here