Companiile norvegiene, interesate de sectorul surselor regenerabile de energie din Romania

0
44

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu, l-a primit astăzi pe Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti, E.S. Øystein Hovdkinn.
În cadrul discuţiilor, au fost analizate stadiul şi evoluţia relaţiilor economice bilaterale, cei doi oficiali exprimându-şi încrederea în potenţialul de creştere al acestora, având în vedere exemplul de succes al investiţiilor norvegiene din domeniul construcţiilor navale şi cel alimentar din România.

Partea română şi-a exprimat, în acest context, speranţa că acestea vor constitui modele de urmat şi pentru alţi investitori, contribuind la îmbunătăţirea imaginii mediului de afaceri românesc atât în Norvegia, cât şi alte ţări europene. Totodata, a prezentat partenerilor de dialog oportunitatea dezvoltării portului Constanţa, cu un potenţial important pentru dezvoltarea economică a regiunii, proiect în care expertiza norvegiană recunoscută în domeniul naval ar reprezenta un plus de valoare.

Diplomatul norvegian a reiterat, în cadrul discuţiilor de la MECMA, interesul companiilor din ţara sa pentru sectorul surselor regenerabile de energie din România.
Agenda discuţiilor de astăzi de la Bucureşti reprezintă un follow-up al recentei vizite a fostului ministru delegat pentru mediul de Afaceri, Lucian Isar, la Oslo, părţile convenind asupra importanţei diversificării cooperării economice româno-norvegiene, creşterii investiţiilor in economia românească si a identificării de noi proiecte şi parteneriate de afaceri între cele doua ţări.

Companiile norvegiene, interesate de sectorul surselor regenerabile de energie din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here