Comunităţile moldoveneşti din Estonia şi Norvegia au sărbătorit împreuna Crăciunul la Oslo.

0
46

Sîmbătă, 15 decembrie curent comunităţile moldoveneşti din Estonia şi Norvegia au sărbătorit împreuna Crăciunul la Oslo.

Prima Serată de Crăciun la Oslo, într-o atmosferă solemnă, cu participarea moldovenilor din toată Norvegia, a fost organizată anul trecut. Anul acesta în lista invitaţiilor au fost asociaţiile moldoveneşti din ţările baltice şi scandinave.

Evenimentul a început cu vizita multaşteptatului Moş Crăciun (sau “Julenissen” în norvegiană), care, dupa tradiţie, vine tocmai de la Polul Nord. Copii au cîntat la instrumente muzicale, au recitat poezii în limba română şi norvegiană, au dansat în jurul bradului, toate pentru a-l impresiona pe Moş Crăciun şi primi cadouri.

La sărbatoare a fost Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Regatul Suediei şi Norvegiei, d-nul Emil Druc, împreună cu dl Consilier Gheorghe Apărece. În cuvîntul sau de salut, d-nul Emil Druc a menţionat că „Obiectivul suprem al Moldovei este de a se alătura cît mai rapid marii familii europene. Misiunea diasporei este ca să aducă imaginea Europei acasă la noi, iar pe de altă parte, să explice ţărilor de reşedintă cît de frumoasă este Moldova…”.

… mai mult la :  http://www.diaspora.md/?pag=news&tip=noutati_diaspora&opa=view&id=776&l=

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here