Fondul suveran al Norvegiei riscă şi investeşte în imobiliare în căutarea randamentelor mai mari

0
210
Fondul Pensiilor de Stat din Norvegia, unul din cele mai mari fonduri de investiţii cu capital integral de stat din lume, a devenit unul dintre cei mai mari proprietari de active imobiliare la nivel global după ce anul trecut a investit peste 7,6 miliarde de dolari în achiziţia de proprietăţi, mai mult decât oricare alt fond, se arată într-un raport al Real Capital Analytics.
PENGER
Decizia fondului norvegian face parte dintr-o strategie amplă de a îmbunătăţi profitul prin asumarea unor riscuri mai mari, scrie The Wall Street Journal.

Fondul Pensiilor de Stat din Norvegia, care administrează anual fonduri de peste 874 de miliarde de dolari (769 miliarde euro), a plătit luna aceasta 401,9 milioane de dolari (354 milioane euro) pentru achiziţionarea unei cote de participaţie de 45% într-un zgârie-nori de 40 de etaje construit în Times Square din Manhattan. Clădirea, cu o suprafaţă totală de 102.000 metri pătraţi, este evaluată la peste 1,4 miliarde de dolari (1,23 miliarde euro), adică peste 13.725 de dolari (12.088 euro) pe metru pătrat, ceea ce o plasează la limita superioară a preţurilor plătite pentru imobilele din zona centrală. De asemenea, vehiculul norvegian de investiţii a achiziţionat şi Queensberry House din Londra, un imobil de birouri de aproape 7.000 de metri pătraţi pentru care a plătit 294,6 milioane de dolari (259 milioane euro). Sorgente Group, proprietarul clădirii, a realizat un câştig de peste 36 de milioane de dolari (31 mil. euro) din vânzarea imobilului.
Prin fondul de pensii statul norvegian se asigură că de dezvoltarea economiei beneficiază populaţia ţării. Norvegia este al treilea mare exportator de gaze naturale şi al 10-lea exportator de petrol la nivel mondial.

mai mult la :
Fondul suveran al Norvegiei riscă şi investeşte în imobiliare în căutarea randamentelor mai mari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here