Masacrul din Norvegia s-ar putea repeta: Breivik susține că mai există „două celule” autonome cu același înclinații „justițiare”

0
88


Dacă crimele comise anul trecut în Norvegia de către psihopatul Anders Behring Breivik aveam să șocheze o lume întreagă, tragedia s-ar putea repeta oricând în urma dezvăluirilor făcute de acesta în cadrul procesului său care se desfășoară în aceste zile în capitala acestei țări. Anders Behring Breivik, judecat pentru uciderea a 77 de persoane vara trecută în Norvegia, a evocat din nou, marţi, existenţa "altor două celule" autonome şi constituite fiecare dintr-o singură persoană
Apelativul de "comandor", folosit de Breivik cu referire la el însuşi, face trimitere la o "persoană care are o autoritate şi legături flexibile cu alte două celule", a explicat extremistul de dreapta în faţa tribunalului din Oslo. Anterior, Behring Breivik a declarat în faţa judecătorilor că ar relua masacrul comis la 22 iulie, când a ucis 77 de persoane. "Da, aş face-o din nou", a afirmat el în cea de-a doua zi a procesului său, adăugând că adolescenţii ucişi pe insula Utoeya nu erau "copii nevinovaţi" şi că pentru el, a-şi încheia viaţa în închisoare sau a muri pentru poporul său constituie "cea mai mare onoare". Anders Breivik a cerut apoi achitarea sa, afirmând că a acţionat în numele legitimei apărări. "Atacurile de la 22 iulie au fost atacuri preventive pentru a apăra norvegienii puri", a declarat Breivik, la finalul unei intervenţii de peste o oră. "Am acţionat în situaţie de urgenţă în numele poporului meu, al culturii mele, al ţării mele. Prin urmare, cer achitarea mea", a adăugat el, înainte ca judecătoarea Wenche Elizabeth Arntzen să suspende şedinţa pentru pauza de prânz.
…  Masacrul din Norvegia s-ar putea repeta: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here