Milica a fost la Oslo. Vizita la Oslo a lui Emil Constantinescu

0
47

Vizita la Oslo a fostului Preşedinte al României, E.S. domnul Emil CONSTANTINESCU

La data de 7 mai 2012, Ambasada României a organizat o recepţie de tip vin d’honneur pentru a marca prezenţa la Oslo a fostului Preşedinte al României, E.S. domnul Emil CONSTANTINESCU. Fostul şef al statului român participă, în perioada 7-10 mai 2012, în calitate de invitat de onoare, la lucrările conferinţei anuale a prestigiosului OSLO FREEDOM FORUM.

În discursul rostit, ambasadorul României la Oslo, Daniel Ioniţă, a rememorat contribuţia domnului Emil CONSTANTINESCU la reconfigurarea relaţiilor bilaterale româno-norvegiene la mijlocul anilor ‘90, efort care, continuat în timp, a determinat nivelul excelent al interacţiunii prezente dintre România şi Norvegia. Pentru contribuţia sa, fostul Preşedinte a fost decorat de Regele Harald V al Norvegiei, în anul 1999, cu cea mai înaltă distincţie norvegiană acordată şefilor de stat, Ordinul Sfântul Olav în grad de Mare Cruce.
La eveniment au participat oficiali din cadrul MAE norvegian, personalităţi culturale norvegiene, care, în decursul timpului, au dezvoltat afinităţi faţă de România, reprezentanţi ai Societăţii Culturale Româno-Norvegiene, reprezentanţi ai Ligii Studenţilor Români din Străinătate – filiala Norvegia, membrii ai Ambasadei.

(Ambasada României la Oslo, 8 mai 2012)

 

 Sursa :

Conferinţa „Rădăcini româno-norvegiene”: cel mai vechi craniu uman din Europa a fost descoperit în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here