Norvegia contribuie cu 135 milioane euro la dezvoltarea României şi Bulgariei

0
66

Norvegia va contribui cu aproximativ 135 milioane de euro la dezvoltarea economică şi socială a României şi Bulgariei în următorii doi ani, în cadrul unui acord economic cu Uniunea Europeană, extins şi la cele două membre noi, transmite Norwegian Post în ediţia electronică, citat de NewsIn.

Aproape jumătate dintre fonduri vor fi canalizate prin intermediul unor programe de cooperare între Norvegia şi cele două ţări beneficiare, devenite membre ale Uniunii la 1 ianuarie 2007.

"Suntem mulţumiţi că am încheiat un acord cu UE pentru extinderea acordului economic. Acordul înseamnă că Norvegia va avea o contribuţie importantă pentru două dintre cele mai sărace ţări din UE şi oferă şansa istorică a unor contacte şi unei cooperări mai apropiate între Norvegia, Bulgaria şi România", a declarat ministrul norvegian de externe Jonas Gahr Stoere.

"Acordul înseamnă de asemenea acces mai bun al peştelui şi produselor norvegiene de peşte pe piaţa europeană, lucru important pentru comercianţii norvegieni", a declarat ministrul. Este vorba despre anumite bariere tehnice şi cote comerciale impuse de UE, considerate de norvegieni ca fiind deosebit de dezavantajoase.

Contribuţia financiară a Norvegiei şi accesul îmbunătăţit pe piaţa produselor de peşte sunt valabile în perioada 1 ianuarie 2007-30 aprilie 2009.
sursa Money Channel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here