Supercriminalul norvegian se plânge de condiţiile dure de detenţie

0
56

Ucigaşul norvegian Anders Behring Breivik s-a plâns în instanţă că menţinerea lui în izolare, încă patru săptămâni înseamnă „tortură” Criminalul norvegian Anders Breivik Behring s-a plâns luni, în timpul unei audieri la tribunal că reţinerea lui  în detenţie solitară a fost o formă de "tortură", după ce un judecător a ordonat ca el să rămână în izolare încă patru săptămâni, potrivit Reuters.

Breivik a recunoscut că a ucis 77 de oameni pe 22 iulie, a fost ţinut în izolare timp de două luni.În conformitate cu legislaţia norvegiană, detenţia în izolare poate fi impusă doar pentru patru săptămâni timp de saptamani, dar acuzarea poate cere extinderea acestei măsuri.
Opt dintre victimele lui Breivik au fost ucise într-un bombardament in Oslo, care a distrus sediul guvernului norvegian şi 69 au fost împuşcat pe o insulă din apropiere.

Judecătoarea Anne Margrethe Lund a spus că izolarea a fost necesară pentru a-l împiedica pe Breivik să comunice cu potenţialii săi complici. Aceasta ar fi împiedicat investigaţia poliţiei. Judecătoarea a întrerupt discursul lui Breivik, din timpul şedinţei de judecată, considerându-l care irelevant.
"El a vrut să comunice ceva Curţii, dar acest lucru nu a fost relevant pentru decizia pe care urma s-o luăm astăzi, astfel că nu i s-au permis explicaţii suplimentare”, a declarat judecătoarea Lund într-o conferinţă de presă. Judecătoarea a spus că Breivik a repetat o declaraţie anterioară potrivit căreia el experimează izolarea ca o „formă de tortură”.

….Supercriminalul norvegian se plânge de condiţiile dure de detenţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here