ŢĂRILE în care munceşti PUŢIN şi e OK să trăieşti

0
69

Este Septembrie – lună cu nori cenuşii, vacanţele s-au terminat, e-mail-urile trebuie luate din nou „la mână”. Dacă ţi-a trecut prin minte gândul de a lucra în străinătate, atunci poţi să arunci o privire peste un raport cuprinzător al InterNations şi vei afla date despre ţările în care ar merita să te muţi, scrie portalul de ştiri Business Insider.

Au fost chestionate 14.000 de persoane care şi-au părăsit ţara pentru a lucra în altă parte. Studiul a urmărit diferiţi factori, cum ar fi uşurinţa de a te stabili, calitatea vieţii, precum şi costurile de trai. De asemenea, au fost realizate studii asupra timpului pe care expaţii îl petrec la serviciu într-o săptămână obişnuită.
Iată 9 destinaţii în care ai putea petrece cel mai puţin timp la birou, coroborat cu o calitate a vieţii de înalte standarde.
nyhavn
1. Danemarca – 39 de ore pe săptămână; Deşi are cea mai scurtă săptamână de lucru din lume, expaţii nu cred că Danemarca este o ţară în care e uşor să se stabileşti.
2. Franţa – 41 de ore pe săptămână; Este o destinaţie populară, cu 78% dintre expaţi spunând că sunt în general mulţumiţi de viaţă în această ţară.
3. Finlanda – 41,1 ore pe săptămână; Statul finlandez se află în topul calităţii vieţii de familie per ansamblu.

4. Canada – 41,1 ore pe săptămână; Cu o săptămână de lucru scurtă, Canada se află pe locul al 12-lea în lume în ce priveşte calitatea vietii pentru expaţi.
5. Cipru – 41,5 ore pe săptămână; Cipru a urcat de pe locul 41 pe poziţia a 28-a în sondajul  referitor la cei mai fericiţi oameni în mare parte datorită opţiunilor de petrecere a timpului liber.
6. Irlanda – 41,5 ore pe săptămână; Este programul de lucru scurt în Irlanda, dar aşa este şi salariul. Unul din patru expaţi din Irlanda spun că nu sunt mulţumiţi de situaţia lor financiară per ansamblu.
7. Norvegia – 41,7 ore pe săptămână; Statul norvegian are un program de lucru scurt şi se află în fruntea clasamentului pentru cel mai bun echilibru muncă/viaţă.
8. Luxemburg – 41,8 ore pe săptămână; Luxemburg se afla pe primul loc în ce priveşte o economie stabilă, locurile de muncă, precum şi un echilibru sănătos viaţa/activitate.
9. Noua Zeelandă – 42,2 ore pe săptămână; Noua Zeelandă se află în fruntea clasamentului în ceea ce priveşte echilibrul dintre muncă şi viaţă, bate Danemarca şi Luxemburg, care se află pe locul al doilea şi respectiv al treilea.
people-sitting-at-along-t-009
mai mult la :  www.capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here