Traian Băsescu la Oslo, îngândurat la decernarea Premiului Nobel pentru Pace, la doar o zi după alegeri

0
38

Decernarea Premiului Nobel pentru Pace a avut loc la Oslo, pe 10 decembrie, la doar o zi după alegerile parlamentare din România.

În luna octombrie, când i s-a atribuit premiul Uniunii Europene, preşedintele Traian Băsescu nu s-a arătat dornic să participe la eveniment. „Vreţi să mă împoponez cu un titlu pe care…? Ce am făcut eu pentru a obţine acest titlu? Cred că îl deleg pe domnul Ponta”, a declarat Băsescu, întrebat fiind de jurnalişti dacă merge sau nu la decernare.

Ziua de 10 decembrie l-a prins, însă, pe liderul român la Oslo, la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace.

Deşi liderul român nu a fost însoţit de ziarişit, pentru că organizatorii nu au permis accesul jurnaliştilor străini la ceremonie, după cum a anunţat Administraţia Prezidenţială chiar în ziua alegerilor parlamentare, preşedintele Traian Băsescu a fost surprins în mai multe cadre de fotografii agenţiei Reuters.

La evenimentul desfăşurată la sediul Primăriei Oslo, Băsescu a stat lângă preşedintele Lituaniei, Dalia Gribauskaite, următorii aşezaţi pe primul rând de fotolii fiind preşedintele francez, Francois Hollande, şi cancelarul german, Angela Merkel.

În timp ce lideri europeni, precum premierul italian Mario Monti, Hollande, premierul belgian Elio Di Rupo şi Merkel, au afişat încântare în timpul festivităţii, preşedintele român s-a arătat mai degrabă îngândurat, chiar absent în unele momente ale ceremoniei.

http://m.adevarul.ro/international/europa/foto-video-presedintele-traian-basescu-ingandurat-decernarea-premiului-nobel-pace-doar-zi-alegerile-parlamentare-1_50c7535f596d720091ea2d26/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here