Unde poţi să te ascunzi de criză? În Scandinavia

0
214

Băncile scandinave ar putea oferi cea mai bună protecţie împotriva valului de recapitalizări care ameninţă să scadă valoarea acţiunilor din acest sector, potrivit unui raport UBS citat de Bloomberg.

"Este un loc atractiv pentru investitorii europeni să se ascundă de problemele din zona euro", a declarat Nick Davey, analist UBS.

Băncile scandinave, inclusiv Nordea Bank (Suedia) şi DnB NOR (Norvegia), au expuneri neglijabile pe obligaţiuni vândute de ţările cele mai îndatorate ale Europei şi sunt mai bine capitalizate decât majoritatea băncilor europene.

Christian Clausen, CEO-ul Nordea Bank, a susţinut recent că banca nu are de gând să vândă acţiuni pentru a face rost de capital suplimentar. În acelaşi timp, guvernele din aceste ţări se confruntă cu unele dintre cele mai mici deficite bugetare din Europa.

Norvegia are cel mai mare surplus bugetar dintre toate ţările cu rating AAA, oferind astfel o protecţie suplimentară investitorilor.

Potrivit autorităţilor norvegiene, industria bancară din această țară are o solvabilitate ridicată, profit satisfăcător şi credite neperformante extrem de mici.

Unde poţi să te ascunzi de criză? În Scandinavia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here