15% din flota pazei de coasta din Norvegia, asigurata de o companie din Romania

0
577

Cel mai mare asigurător local Astra a încheiat anul acesta un contract de asigurare a 30 de nave din paza de coastă a Norvegiei, ceea ce înseamnă 15% din totalul navelor. Prima în­casată din această afacere este de o jumătate de milion de dolari.

Contractul a fost încheiat datorită parteneriatelor cu brokeri străini, fără ca asiguratorul să fie nevoie să vină cu oferte agresive pe preţ, spune Alin Bucşa, preşedintele directoratului Astra.

„Contractul cu firma care operează flota de coastă a Norvegiei va fi extins şi vom prelua mai multe nave în asi­gurare. Nu am făcut o politică de dumping pentru a încheia acest contract. Avem parteneriate cu brokeri locali. Iniţial am fost reticenţi să încheiem acest contract, sunt mulţi gheţari în zonă, dar istoricul de daune al flotei este foarte bun şi am decis să intrăm în această afacere“, a declarat Bucşa într-un interviu pentru ZF.

Asigurătorul, care a început un proces de extindere pe pieţele internaţionale în 2010, a mai încheiat în Germania, o poliţă de asigurare a flotei operatorului aerian Germania Airline, care numără 19 aeronave, cu o sumă asigurată de 700 mil. dolari.

Contractul a fost încheiat printr-un broker german, iar riscul a fost cedat în integralitate în reasigurare. Astra are în mod tradiţional o prezenţă importantă pe zona asigurărilor de aviaţie, fiind de mai mulţi ani asigurătorul flotei Tarom.

mai mult la :
15% din flota pazei de coasta din Norvegia, asigurata de o companie din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.