Accident în Oceanul Arctic, soldat cu rănirea a 18 turişti britanici

0
507

Optsprezece persoane au fost rănite, dintre care patru sunt în stare gravă, după dezintegrarea unui gheţar în apropierea unei nave care transporta turişti britanici, în arhipelagul norvegian Svalbard din Oceanul Arctic, au anunţat joi autorităţile locale, citate de AFP.

Nava rusă Aleksei Marişev, transportând aproximativ 50 de turişti şi 19 membri ai echipajului, se afla în apropiere de gheţarul Horn, atunci când blocuri de gheaţă s-au desprins din el.

Toţi turiştii sunt de naţionalitate britanică, iar echipajul este în mare parte de naţionalitate rusă, a precizat Jan Tommervold, comandantul adjunct al poliţiei din Svalbard, contactat prin telefon.

Cele patru persoane rănite grav, trei turişti şi un membru al echipajului rus, au fost spitalizate la Tromsoe, în nordul Norvegiei. "Starea lor de sănătate este gravă, dar viaţa nu le este pusă în pericol", a afirmat Tommervold.

Cei 14 răniţi uşor au fost trataţi la Longyearbyen, reşedinţa arhipelagului Svalbard, situat la circa 1.000 de kilometri distanţă de Polul Nord.

sursa : mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.