Afacerile clujene "înverzesc" cu ajutorul fondurilor norvegiene

0
477

Investitorii clujeni se orientează încet, încet spre tehnologiile “verzi”, prietenoase cu mediul. Este şi cazul unei firme din Apahida, care a inaugurat, marţi, noi investiţii tehnologice, realizate prin fonduri norvegiene în cadrul programului “Inovare verde în industria din România”.
Ikon Ideea a deschis porţile unei hale de producţie dotate cu noi linii tehnologice. Pe scurt, firma a înlocuit echipamentele și tehnologiile actuale cu unele mai eficiente și mai prietenoase cu mediul, având ca scop reducerea efectelor nocive, dar şi îmbunătăţirea competenţelor tehnice ale angajaţilor și consolidarea relaţiilor cu partenerii norvegieni.
În sediul din apropierea municipiului Cluj-Napoca, firma produce construcţii metalice clasice (hale industriale etc.) şi constructii metalice special pentru industria hidroelectrică (componente necesare construcţiilor de hidrocentrale mari) pentru producători din Norvegia, Finlanda, Islanda sau Elveţia.
00136737_large
„Există o nevoie clară a companiilor româneşti de a-şi adapta continuu tehnologia şi knowhow-ul, de a-şi transforma procesele clasice de producţie în sisteme productive prietenoase cu mediul înconjurător. Suntem onoraţi de faptul că Ikon Ideea este una dintre cele 34 companii româneşti care au beneficiat de finanţare nerambursabilă din fonduri norvegiene pentru Inovare în Industria Verde, pe Apelul de Proiecte lansat în August 2013. Unul dintre considerentele care ne-au determinat să aplicam în cadrul acestui program a fost parteneriatul vechi de caţiva ani cu Rainpower – Norvegia şi activitatea din domeniul construcţiei de componente și subansamble pentru hidrocentrale”, a declarat Cristian Dreptate, director Ikon Ideea.
http://ziuadecj.realitatea.net/economie/afacerile-clujene-inverzesc-cu-ajutorul-fondurilor-norvegiene–146702.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.