Aker Yards, construieste inca doua nave pentru o companie de transport maritim

0
462
Aker Yards ASA, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, va construi in Romania corpurile a doua nave pentru o companie al carei nume nu a fost dezvaluit, companie care va plati 214 milioane euro pentru aceasta comanda, a anuntat producatorul.
Navele urmeaza a fi livrate beneficiarului in al patrulea trimestru din 2010 si in al doilea trimestru din 2011. Valoarea comenzii este de 1,7 miliarde coroane norvegiene (214 milioane euro). Navele au 94 de metri lungime, ofera spatiu pentru 70 de persoane iar designul apartine tot Aker.

"Este o zi istorica pentru Aker, atat datorita valorii comenzii, cat si datorita tipului navelor. Suntem mandri ca avem ocazia sa proiectam si sa construim cele mai puternice nave-gemene din istoria Aker", a spus reprezentantul diviziei Offshore & Specialized Vessel de la Aker Yards, Roy Reite.

Corpurile navelor urmeaza a fi construite in Romania, iar restul accesoriilor necesare functionarii vor fi adaugate in Norvegia. Aker Yards are in prezent 81 de comenzi.

articol complet la Wall-Street

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.