Ambasadorul Romaniei în Norvegia, dl. Daniel Ionita a distribuit pe Facebook urmatorul link. Îl recomandam

0
470

Ce înseamnă MAE

10387400_893472377344173_2136097247422956670_n
Spaţiul public a fost de-a dreptul invadat în ultima perioadă cu informaţii, mesaje, comentarii, păreri, zvonuri, opinii, legate de ceea ce se crede că NU face MAE. Atât de mult, încât se resimte o reală nevoie să se explice simplu, concret, ce FACE. Ce înseamnă de fapt MAE. Fără nuanţe sau accente politice. Dincolo de legi de statut, HG-uri de organizare sau Convenţii de la Viena.
Este o clarificare pe care o merită. Care li se cuvine acestor oameni. Atât faţă de cei care o critică cu vehemenţă, cât şi faţă de cei căzuţi în fascinaţia acestei instituţii.

De ce aceste extreme? Pentru că o instituţie definită ca „de elită”, percepută ca ermetică şi inaccesibilă, devine în aceeaşi măsură atât dorită, atrăgătoare, cât şi o ţintă facilă celor nefamiliarizaţi cu activitatea sa. Ajunge astfel să fie asociată foarte uşor cu „nesimţiţii” care „trăiesc din banii noştri”. Dar ce înseamnă de fapt MAE?
Încep prin a pune lucrurile puţin în context – să fim realişti. Oricât ar dori unii ca MAE să fie condus numai de către diplomaţi de carieră, oricât s-ar dori stabilitate, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în existenţa sa. Dacă începem cu Apostol Arsache, primul ministru de externe, şi urmărim puţin istoria acestei instituţii, conducerea sa a avut o existenţă la fel de tumultoasă şi schimbătoare ca şi istoria naţiunii sale.
mai mult la :  Ce înseamnă MAE

Daniel Ionita a distribuit acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.