Ambasadorul Romaniei in Norvegia: Cersetorii romani au trecut de Cercul Polar

0
539

In noiembrie anul trecut, in vizita sa oficiala in Norvegia, presedintele Traian Basescu a fost deranjat de prezenta, in Oslo, a unor “cetateni romani cu acordeoane”. La sosirea in Romania, chiar de pe Aeroportul Otopeni, seful statului a spus ca il va atentiona pe premierul Tariceanu in legatura cu cersetorii nostri din Oslo. “L-am atentionat pe ambasadorul roman in Norvegia ca am vazut la Oslo cativa romani cu acordeoane. De la acordeoane, evolutiile pot fi neplacute pentru noi si pentru norvegieni, daca vor continua. L-am atentionat pe ambasador sa fie atent la ce se intampla mai departe intr-un oras ca Oslo”, spunea Basescu. Acum, la aproape un an de la declaratiile presedintelui, ambasadorul Romaniei in Norvegia, dl Cristian Istrate, spune, in exclusivitate pentru “Gardianul”, care este situatia romanilor din acest stat partener in NATO.

– Rep.: Presedintele Traian Basescu a remarcat cu ocazia viziei la Oslo prezenta cersetorilor romani. S-a schimbat ceva?
– Cristian Istrate: Problema cersetorilor din Norvegia ne preocupa intr-o masura importanta. De ce? Este un fenomen care a inceput sa ia amploare….

Norvegienii, interesati de exploatarea petrolului din Marea Neagra
-Rep.: Romania se afla in proces cu Ucraina la Haga. Daca va castiga, se pare ca Romania nu este pregatita sa exploateze resursele energetice din platoul continental al Marii Negre din zona Insulei Serpilor. Credeti ca Norvegia ne-ar putea ajuta?
-C.I.: In functie de ce s-ar putea decide la procesul aflat acum in desfasurare la Curtea Internationala de Justitie de la Haga, compania norvegiana Statoil ar putea fi un partener interesant. Vreau sa reiau dialogul cu reprezentantii companiei petroliere, sa discut despre strategia lor la Marea Neagra dupa conflictul din Georgia. Compania norvegiana este deja prezenta  in Azerbaidjan….

Ambasadorul Romaniei in Norvegia: Cersetorii romani au trecut de Cercul Polar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.