Apa din canalizări, combustibil pentru autobuzele din Norvegia

1
537

Norvegienii vor pune în circulaţie în capitala ţării, Oslo, autobuze ce vor fi alimentate cu biometan obţinut din apele uzate. Regatul Norvegiei a alocat, de curând, peste 400 miliarde de dolari pentru producerea de energie din surse regenerabile.

Peste o treime din teritoriul Norvegiei, ţara în care se află nenumăraţi gheţari, iar fiordurile reprezintă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume, se află dincolo de cercul polar.

Stat bogat în petrol, gaze şi păduri, principalele resurse minerale aflându-se în Marea Nordului, Norvegia face investiţii puternice în energiile regenerabile, o parte din fonduri fiind orientată şi spre protecţia mediului.

Peste 400 miliarde de dolari au fost alocate, de curând, energiei verzi, iar organizaţiile de mediu au cerut autorităţilor ca banii proveniţi din comerţul cu petrol să fie investiţi pentru colectarea şi stocarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Al cincilea exportator de petrol, la nivel mondial, înainte de cel de-al Doilea Război Mondial nu avea electricitate suficientă, o cincime din populaţia acestui stat neavând acces, în acea perioadă, la reţeaua electrică….Apa din canalizări, combustibil pentru autobuzele din Norvegia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.