Armata norvegiana testeaza pentru condusul tancurilor tehnologii inrudite cu realitatea virtuala si cu jocurile video

0
340

Armata norvegiana testeaza ochelari speciali care le permit tanchistilor sa vada in timp real tot ce se intampla in jurul lor, tehnologia apartinand Oculus VR, companie cumparata de Facebook in aceasta primavara. Mai este mult de lucru la calitatea imaginii, insa tehnologia combina idei din jocurile video cu realitatea militara foarte serioasa.

Practic, pe fiecare dintre cele patru laturi ale tancului este montata cate o camera, iar imaginea este transmisa catre ochelarii Oculus Rift aflati la ochii celui care conduce tancul. Acesta, desi este inconjurat de blindaj, poate vedea in timp real ce se intampla in jurul tancului prin simple intoarceri ale capului in directia dorita.

Tehnologia este viabila, dar trebuie lucrat la calitatea imaginii care ajunge la tanchist, fiindca la distante mai mari de 10-15 metri se vede neclar. Totusi, explicatia tine si de faptul ca s-au folosit camere ce costa sub 2.000 de dolari, in timp ce unele militare speciale ar fi costat 100.000 dolari, iar ochelarii de realitate virtuala costa 350 dolari, in timp ce unii speciali de armata ar fi fost 35.000 de dolari.

Armata norvegiana testeaza pentru condusul tancurilor tehnologii inrudite cu realitatea virtuala si cu jocurile video

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here