Asociatia Lumina, cooptata in Norvegia, intr-un schimb de experienta in ingrijirea paliativa

0
541

Luna august 2016 debuteaza pentru Asociatia Lumina, Bacau, cu o noua reusita in eforturile pe care echipa de lucratori ai acesteia le intreprind de ani in cresterea gradului de acces la ingrijirilie paliative pentru persoanele diagnosticate cu boli limitatoare de viata, in special copii, din judetul Bacau si imprejurimi.
Astfel, in perioada 8-12 august, o delegatie din cadrul „Lumina” formata din directorul executiv al asociatiei, Mihaela Dumitrache si Mara Matei, specialist in relatii publice, se va afla, in premiera in Norvegia, intr-un schimb de experienta in domeniul ingrijirilor paliative pentru copii.
„Vom vizita, practic, un ONG similar din Norvegia, Foreningen for Barnepalliasjon, in scopul de a aduce din experienta norvegiana in domeniul ingrijirilor paliative in Romania, dar si de a initia ulterior noi proiecte in parteneriat cu organizatia norvegiana. Credem ca acest lucru va duce la cresterea gradului de acces la ingrijirea paliativa pentru copiii cu boli incrabile in ambele tari”, a spus Mara Matei, reprezentant Asociatia Lumina.
Vizita va fi „intoarsa” la inceputul lunii octombrie 2016, atunci cand o delegatie din partea ONG-ului partener norvegian, din care va face parte si presedinta acestuia, Natasha Pedersen, va veni in Bacau pentru a cunoaste modul in care se ofera aici servicii de ingrijiri paliative.
aaa-1-655x360
mai mult la :  www.desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.