Atac la exporturile Norvegiei

1
648


Somonul norvegian din crescătorii este periculos pentru sănătate, în special pentru copii, adolescenţi şi femei însărcinate. Este pentru prima oară când acest lucru este recunoscut oficial de Guvernul de la Oslo.

Astfel, peştele este crescut în apă unde ajung produse chimice care prezintă risc pentru sănătate. Aceste substanţe poluante afectează negativ dezvoltarea cerebrală, fiind asociate cu autismul, cu hiperactivitatea şi cu un coeficient de inteligenţă scăzut, după cum susţin cercetătorii norvegieni. Este vorba despre un insecticid numit diflubenzuronul, catalogat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară drept toxic.

În anul 2012, Norvegia a furnizat 60 la sută din producţia mondială de somon. Din 2006, Rusia nu mai importă somon norvegian, ca masură de precauţie.

1 COMENTARIU

  1. Unde este sursa oficiala a acestui reportaj? Guvernul No nu a recunoscut niciodata acest lucru. Este o cercetatoare canadianca care sustine acest lucru, din cauza unui conflict personal al acesteia cu o firma producatoare de somon din Canada. In ceea ce priveste Rusia, ea trage foc la oala ei pentru a-si proteja productia proprie. Somonul norvegian este unul dintre cele mai sanatoase produse alimentare. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.