Autoritatea Norvegiană de Protecţie împotriva Radioactivităţii: Vladimir Putin a detonat bomba atomică la Pol? Rușii sunt bănuiți că au efectuat teste nucleare în Cercul Arctic

0
472

Alarmă nucleară! Presa britanică a publicat cu litere de o şchioapă rezultatele monitorizării realizate de Autoritatea Norvegiană de Protecţie împotriva Radioactivităţii (NRPA). În mai multe ţări europene au fost detectate în luna ianuarie particule de iod radioactiv 131. Conform raportului emis de Autoritatea Norvegiană de Protecţie împotriva Radioactivităţii, particulele de iod-131 provin de la catastrofe nucleare precum explozia de la Cernobâl, de la Fukushima, dar şi de la detonarea bombelor nucleare.

Primele înregistrări, în Norvegia
Forţele Aeriene americane au trimis la baza militară britanică Mildenhall un avion de tip WC-135 Constant Phoenix, de la baza din Florida, folosit pentru depistarea unei detonări sau efectuarea unor teste nucleare, ce au drept rezultat împrăștierea în aer a unor elemente radioactive. Doar două avioane de acest tip mai sunt în serviciul Escadronului 45 Recunoaștere. Primul raport în care se constata scurgerea de iod radioactiv este din a doua săptămână a lunii ianuarie și provenea de la stația Svanhovd, la câteva sute de metri de granița Norvegiei cu Peninsula rusească Kola.


mai mult la :  www.click.ro
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.