Avocatul Poporului pentru drepturile copiilor din Norvegia, Anne Lindboe : Inlocuiti circumcizia cu un ritual simbolic

0
303

Avocatul Poporului pentru drepturile copiilor din Norvegia, Anne Lindboe, a intervenit in dezbaterea declansata de interzicerea circumciziei in Germania, insistand ca procedura incalca dreptul baietilor de a decide ce sa faca cu propriul corp si recomanda inlocuirea acestuia cu un ritual.

Lindboe a propus ca evreii si musulmanii sa inlocuiasca circumcizia cu un ritual ne-chirurgical, scrie Haaretz.

Anne Lindboe a spus, intr-un interviu, ca circumcizia baietilor este o incalcare a dreptului lor de a decide ce sa faca cu propriul corp.

"Copiii musulmani si evrei au dreptul la aceeasi protectie ca si ceilalti copii", a spus doctorul, adaugand ca practica provoaca durere care nu este necesara si nu are beneficii medicale.

Lindboe, pediatru, a fost numita Avocat al Poporului pentru drepturile copiilor in luna iunie. Predecesorul sau, Reidar Hjermann, a propus ca circumcizia sa se faca incepand cu varsta de 15 ani. Potrivit legii evreiesti, circumcizia trebuie facuta cand copiii evrei au opt zile.

Ervin Kohn, presedinte al comunitatii evreiesti din Oslo, a spus ca evreii din Norvegia "nu vor putea trai intr-o comunitate unde circumcizia este interzisa", adaugand ca mandatul Avocatului Poporului pentru drepturile copiilor nu presupune luarea in deradere a ritualurilor evreiesti. Comunitatea evreiasca nrovegiana are aproximativ 700 de membri.

Inlocuiti circumcizia cu un ritual simbolic – Avocatul copilului din ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here