Bani, bijuterii si monede de colectie furate din Norvegia, descoperite la frontiera Nadlac

0
434


În maşina cu care călătoreau trei tineri din Vâlcea, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit bani, bijuterii şi o colecţie de monede furate din Norvegia.

NĂDLAC. Maşina i-a dat de gol. Şi asta pentru că autoturismului cu care călătoreau cei trei tineri din judeţul Vâlcea, un Volvo, figura ca „bun căutat ca probă în procedură penală”, lucru descoperit de poliţiştii de frontieră de la Nădlac în urma verificărilor efectuate. Maşina, înmatriculată în Marea Britanie, fusese folosită la comiterea unei infracţiuni de furt calificat. Infracţiunea a avut loc în Norvegia, unde, dintr-o locuinţă, au fost furate bijuterii, bani şi monede de colecţie.

„La data de 15 august 2013, în jurul orei 04,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Lucian D. în vârstă de 22 de ani, din judeţul Vâlcea, conducând un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Marea Britanie.În autoturism se mai aflau ca pasageri şi numiţii Nicuşor B. şi Cristian C., în vârstă de 18 şi respectiv 34 de ani tot din judeţul Vâlcea. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează ca bun căutat ca probă în procedură penală, alertă introdusă de autorităţile norvegiene, la data de 14 august 2013. Autorităţile norvegiene ne-au informat, prin Biroul Sirene, că autovehiculul a fost folosit la comiterea unui furt calificat, suspecţii intrând într-o locuinţă, de unde au furat bijuterii, o colecţie de monede şi bani. S-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului şi bagajelor personale ale celor trei bărbaţi. În urma acestui control a fost descoperită în trusa sanitară din bagajul numitului Nicuşor B., în două pachete învelite în staniol, suma de 15.300 coroane norvegiene. De asemenea, în autoturism au mai fost descoperite în vasul ştergătorului de parbriz situat sub aripa dreapta faţă a autoturismului, ascunse într-o pungă de plastic, un număr de 30 bucăţi bijuterii din material galben de diferite forme în greutate totală de 109,67 grame. Cu ocazia primelor cercetări, numitul Nicuşor B. a declarat că acestea au fost sustrase de el dintr-o locuinţă din Norvegia şi că celelalte două persoane nu aveau cunoştinţă de aceasta”, a declarat comisarul şef Iancu Daniel, purtătorul de cuvânt al Seviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Bani, bijuterii si monede de colectie furate din Norvegia, descoperite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.