Basescu va face o vizita oficiala de doua zile in Regatul Norvegiei

0
496

Presedintele Romaniei Traian Basescu (foto), se va afla, miercuri si joi, intr-o vizita oficiala in Regatul Norvegiei, unde se va intalni cu regele Harald al V-lea, cu primul ministru Jens Stoltenberg, presedintele Parlamentului, Thorbjorn Jagland, si primarul orasului Oslo, Fabian Stang, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Presedintele Romaniei va sustine o conferinta la Institutul Nobel pe tema "Energia si regiunea Marii Negre" si se va intalni cu Asociatia Armatorilor Norvegieni. Cu ocazia prezentei sefului statului la Institutul Nobel va fi lansat un volum de documente diplomatice referitoare la relatiile bilaterale, pentru marcarea aniversarii a 90 de ani de la stabilirea legaturilor diplomatice dintre cele doua tari.

Totodata, Traian Basescu se va intalni si cu presedintele Universitatii Norvegiene de Management, unde va fi semnat un document privind cooperarea academica dintre Centrul de Expertiza Maritima din Aalesund si universitatile din Galati si Constanta, precum si o intalnire cu grupul de studenti romani care urmeaza cursurile universitatii.

Cu ocazia prezentei la Oslo, seful statului roman se va intalni cu membrii comunitatii romanesti din Norvegia si va semna doua documente de cooperare bilaterala. Primul se refera la programul norvegian pentru crestere economica si dezvoltare durabila, iar cel de-al doilea la conditiile de angajare a marinarilor romani pe navele comerciale norvegiene.

Sursa: Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.