Bicicletele furate din Norvegia, "vedete" pe site-urile de anunturi din Romania. Discutia dintre proprietar si vanzator

0
514

Romania a devenit o piata de desfacere pentru biciclete furate din Norvegia. Politistii din aceasta tara spun ca au inregistrat numai anul trecut 12.000 de furturi de biciclete, iar cele mai multe dintre ele, sustin ei, au ajuns la noi.
Ultimul caz este al unui norvegian de 45 de ani care si-a gasit bicicleta furata, scoasa la vanzare pe un site de anunturi din Romania.
Svein Solhjell a ramas fara bicicleta din curte in timp ce se afla in vacanta la schi cu familia. Cand a sesizat furtul, barbatul a anuntat politia, dar a facut si munca de detectiv. Asa si-a gasit bicicleta scoasa la vanzare pe un site de anunturi din Romania.

Svein Solhjell, proprietarul bicicletei: „Nu am nici o indoiala ca e vorba de aceeasi bicicleta. E speciala, are componente de la mai multe biciclete. Am recunoscut-o si dupa anumite zgarieturi. Si dupa steagul Norvegiei, inscriptionat pe cadru.”
Svein a incercat sa ia legatura cu cel care ii scosese la vanzare pe internet bicicleta furata. Din anunt reiesea ca vanzatorul este din orasul Buzau.

„-Sa stii ca aceea este de fapt bicicleta mea, era in gradina mea acum 4 saptamani.. Ma intreb cum a ajuns aceasta bicicleta in Romania? De unde o ai? …
-A fost adus un transport din Norvegia.
-Stii ca acea bicicleta este furata?
-Da, da, da.
-Stii? Dar atunci imi vreau bicicleta inapoi…”


Dupa ce a fost sunat de proprietar, vanzatorul a retras anuntul de pe site.
Bicicleta care a fost furata din Norvegia a fost scoasa la vanzare in Romania pe un site de anunturi cu 1450 de lei. Cel care a oferit-o spre vanzare spune ca el a fost doar intermediarul. Bicicleta ar fi apartinut unui prieten de-al lui care ar fi cumparat-o dintr-un targ si care intre timp a si vandut-o.
Prietenul vanzatorului: „Eu nu cred ca bicicleta asta a fost furata, a fost o bicicleta defecta. Eu am cumparat-o in ideea ca o pot face, nu am reusit sa o fac, am vandut-o mai departe.”
Politistii din Norvegia spun ca numai anul trecut s-au raportat 12.000 de furturi de biciclete iar cele mai multe ar fi ajuns in Romania.
Stig Vasbo anchetator norvegian: „Am inceput sa colaboram cu colegii din Romania, mai ales pentru a da de urma obiectelor furate care ajung pe astfel de site-uri.”
In ultimul caz, anchetatorii din Buzau spun ca nu pot face deocamdata nimic pana cand proprietarul biclcletei din Norvegia nu le va trimite si lor o plangere.
 
sursa :   http://stirileprotv.ro/stiri/social/bicicletele-furate-din-norvegia-vedete-pe-site-urile-din-romania-ce-a-facut-un-norvegian-care-si-a-gasit-bicicleta-in-buzau.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.