Blondele din armata Norvegiei. Cat de frumoase sunt femeile care stau la slujba tarii – FOTO

0
297


Desi lucreaza intr-un domeniu considerat dur si mai potrivit barbatilor, femeile care au ales cariera militara sunt la fel de fermecatoare ca orice alta reprezentata a sexului frumos.
Parlamentul Norvegiei a votat, vineri, covarsitor in favoarea serviciului militar obligatoriu pentru femei. Norvegia devine astfel prima tara europeana si prima tara membra NATO care face serviciul militar obligatoriu pentru ambele sexe.

„Drepturile si obligatiile trebuie sa fie la fel pentru toti. Fortele armate au nevoie de acces la cele mai bune resurse, indiferent de gen, si acum doar barbatii sunt recrutati”, a explicat parlamentarul laburist Laila Gustavsen, sustinatoare a legii, citata de Reuters.
foto-43
Norvegia s-a aflat in avangarda luptei pentru egalitatea intre femei si barbati, introducand masuri precum o cota obligatorie de 40% femei in consiliile de administratie ale companiilor publice. Jumatate din ministrii actualului guvern sunt femei si liderul Opozitiei, Erna Solberg, are mari sanse sa devina al doilea premier femeie al tarii dupa alegerile de acest an.
foto-7_1
Norvegia si-a redus fortele armate dupa sfarsitul Razboiului Rece si cheltuieste masiv pe tehnologie pentru a pastra o armata mica, dar avansata din punct de vedere tehnologic.
Femeile se pot inscrie in armata si acum, dar numai daca doresc, si reprezinta o zecime din fortele armate ale tarii.
Teoretic, toti tinerii pot fi recrutati, insa armata e mai selectiva in alegerea militarilor si cei care nu doresc sa se inroleze pot opta oricand sa faca altceva, cum ar fi studii superioare.
img_1424571_thumbs_600x440_1521071

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here