Buna cooperare dintre România și Norvegia, evidențiată la întâlnirea lui Iohannis cu ministrul de Externe norvegian

0
523

Președintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Borge Brende, ocazie cu care ambele părți și-au exprimat satisfacția pentru foarte buna cooperare dintre cele două țări, atât în plan bilateral, cât și multilateral, îndeosebi în cadrul Alianței Nord-Atlantice și pe linia Spațiului Economic European (SEE).

imageResize

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale transmis AGERPRES, la întâlnire s-a evidențiat interesul pentru aprofundarea în continuare a acestei cooperări, în special în plan economic și investițional.
În context, președintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea deosebită pentru cooperarea cu partea norvegiană în utilizarea, de către România, a fondurilor alocate prin Mecanismul financiar al SEE și Mecanismul financiar norvegian.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre evoluțiile actuale la nivel european, cu deosebire din vecinătatea estică, respectiv Ucraina și Republica Moldova, și despre problema migrației.
http://www.agerpres.ro/politica/2015/09/03/buna-cooperare-dintre-romania-si-norvegia-evidentiata-la-intalnirea-lui-iohannis-cu-ministrul-de-externe-norvegian-20-45-42

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.