Bursa din Oslo vrea sa colaboreze cu LSE pentru a-si mentine independenta

0
491

Bursa din Oslo, singura bursa majora din zona nordica care nu face parte din Grupul Nasdaq OMX, a anuntat ca este aproape de incheierea unui acord de cooperare cu London Stock Exchange (LSE) in incercarea de a ramane independenta, informeaza Bloomberg.

Oslo Boers este una dintre putine burse de valori nationale independente din Europa, in urma ultimul val de consolidari de pe segmentul de profil. Deutsche Boerse, Euronext, LSE si Borsa Italiana au facut obiectul unor consolidari in valoare de peste 60 miliarde de dolari din 2004.

Dorim sa colaboram alaturi de bursa londoneza in defavoarea cooperarii nordice. Acest acord va oferi o mai mare vizibilitate companiilor norvegiene si a altor companii listate pe bursa din Oslo”, a declarat CEO-ul bursei Bente Landsnes.

In regiunea nordica, OMX detine bursele din Stockholm, Helsinki, Copenhagen si Reykjavik si inca trei operatori baltici. De asemenea, OMX a achizitionat Nasdaq in cursul anului trecut…. Bursa din Oslo vrea sa colaboreze cu LSE pentru a-si mentine independenta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.