Calina Pandele Yttredal expune la Oslo

0
498

Foto: calinayttredal.com

Artista de origine romana Calina Pandele Yttredal expune la Oslo, anunta Ambasada Romaniei la Oslo.

Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 25 septembrie, si ii va avea ca invitati pe membrii "Grupului Muzeului", unul dintre cele mai prestigioase si exclusiviste cluburi internationale din Oslo. Miercuri, 26 septembrie, vernisajul va continua, publicul invitat fiind corpul diplomatic, oficiali norvegieni si romani din diaspora.

Calina Pandele Yttredal va prezenta, alaturi de expozitia de pictura, un montaj video de culoare si lumina, care isi propune sa aminteasca frumusetea si originalitatea peisajelor romanesti.

Artista locuieste si picteaza in Norvegia din 1977. In pictura sa este folosita o larga paleta de tehnici, dimensiuni si materiale, mergand de la cele traditionale pana la noile tehnologii. Dinamica opticii este remarcabila – picturile lasand impresia privitorului ca isi schimba culorile in functie de unghiul din care sunt privite.

"In lucrarile Calinei Pandele exista o permanenta tensiune intre contrarii; intim vs. rece; microcosmos vs. macrocosmos; credinta vs. ratiune. Natura vs. civilizatie. Ea pune intrebarile si noi trebuie sa actionam." (Jarle Stromodden, curator la Muzeul de Arta Contemporana din Oslo).

"Formele si siluetele iau forma dinlauntrul lor. Sunt arhetipuri care vin din locuri primordiale. Traiesc in propria lor atmosfera si au o lumina interioara. Nu se pot spune prea multe despre ele. Sunt ceea ce ii par a fi celui care se uita la ele." (Calina Pandele Yttredal) (I.P.) sursa : ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.