Capsunari în Norvegia : Torvik are 5 români angajati pe plantatia sa de capsuni din Trollheim

0
586


En kald vinter med lite snø har ødelagt store deler av jordbæravlingene til surnadals "jordbærkonge", Nils Torvik. 82-åringen er både oppgitt og skuffet på vegne av sine kunder og plukkerne fra Romania som gjerne vil jobbe lange dager. – Dette er rett og slett en fiasko, sier Torvik. Men alt håp er ikke ute. Mye tyder på at sesongen kan vare til midten av august, og bærene modnes fint.

Torvik har engasjert fem rumenere til å hjelpe seg i åkeren. De har dessverre alt for lite å gjøre i år. – Jeg skulle ønske de hadde fullt opp fra morgen til kveld. Det samme gjelder meg selv. Jeg har veldig god tid om dagen, og det er et veldig dårlig tegn. Jeg må uansett lønne rumenerne, slik de kommer seg trygt hjem igjen. Det sier seg selv at dette ikke blir et økonomisk godt år for meg, sier Torvik.

Nils startet opp med jordbær i 1968, og har holdt det gående siden den gang. Og han har ingen planer om å slutte – Jeg er ikke lei, og liker veldig godt å holde på med dette. Så da ser jeg heller ingen grunn til å avslutte, sier den spreke bonden som heller ikke blir lei av å spise de røde, søte bærene. – Jeg elsker jordbær! Om jeg er litt sulten, så kan jeg ta med meg ei kurv og litt fløte og sukker. Da er det ikke mye som blir til overs, for å si det slik, humrer Torvik.

http://www.trollheimsporten.no/laber-jordbaersesong.5265984-137312.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.