Compania norvegiană Aeromobile va furniza servicii publice de comunicaţii electronice

0
554

Compania norvegiană Aeromobile a fost autorizată de ANRCTI pentru furnizarea de servicii publice de comunicaţii electronice (voce+sms) la bordul aeronavelor în spaţiul aerian al României, iar Onair (Elveţia) a depus la ANRCTI documentaţia necesară autorizării.

Modalitatea de apelare este aceeaşi cu cea din roaming: cel care sună trebuie să formeze codul de ţară al celui pe care îl apelează, urmat de numărul respectiv de telefon. Tarifarea se va face în funcţie de acordurile de roaming ale operatorilor autorizaţi pentru furnizare de servicii de comunicaţii mobile la bordul aeronavelor cu operatorii de telefonie mobilă din fiecare ţară în parte.

CONDIŢII. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii a început consultările publice privind utilizarea telefoanelor mobile în timpul zborurilor efectuate cu avionul si propune un tarif anual de 9 euro pentru folosirea unui canal GSM (1710-1785 şi 1805-1880 MHz) desemnat la nivel naţional în scopul utilizării la bordul aeronavelor.
Sistemul presupune existenţa la bordul aeronavelor a unei staţii de bază, la care se conectează terminalul mobil, staţie care nu permite emisia la puteri mari şi care face apoi legătura prin satelit cu reţelele terestre de telefonie mobilă…
sursa : Jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.