Companiile maritime norvegiene cer să se acţioneze împotriva piraţilor

0
512

Cea mai mare companie de transporturi petroliere maritime şi alţi oficiali din domeniul maritim au declarat că este nevoie de o abordare mult mai agresivă în vederea combaterii pirateriei din largul coastelor Somaliei.

"Cred că aceasta este unica soluţie", a declarat astăzi Martin Jensen, preşedintele companiei Frontline Ltd, cu sediul la Oslo.

Piraţii au cerut o recompensă de 25 de milioane de dolari în schimbul petrolierului Sirius Star, aflat în proprietatea unei companii saudite, la bordul căruia se aflau peste două milioane de barili de petol în momentul capturării acestuia, carea avut loc în Oceanul Indian.

Jensen a precizat că Frontline Ltd, care are 80 de petroliere, analizează posibilitatea schimbării cursului vaselor sale, pentru a evita aceeaşi soartă.

Cel puţin încă trei alte nave au mai fost capturate de piraţi după atacarea petrolierului Sirius Star, de sâmbătă, şi peste 12 vase, cu aproximativ 280 de marinari la bord, sunt reţinute de piraţi în apele Somaliei.

Peste 120 de atacuri au fost raportate în apele Somaliei în acest an.
Tot mai mulţi somalezi se implică în piraterie în fiecare zi, atraşi de banii pe care îi pot câştiga din recompensele uriaşe plătite de proprietarii ambarcaţiunilor.

Foşti pescari, foşti oficiali ai marinei somaleze şi studenţi se alătură piraţilor.
Asociaţia Internaţională a Proprietarilor Independenţi de Petroliere a cerut comunităţii internaţionale să intervină pentru rezolvarea acestei probleme şi a anunţat că mulţi operatori se gândesc să schimbe traseul vaselor lor, pe lângă Africa de Sud, pentru a evita piraţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.