CONSULAT INTINERANT BERGEN 26-27 iunie 2015

0
506

Ambasada României la Oslo informează că, în zilele de vineri, 26 iunie 2015, interval orar 10:00-16:00 şi sâmbătă, 27 iunie 2015, interval orar 10:00-16:00, Secția Consulară va organiza un Consulat itinerant la Bergen pentru a prelua și rezolva cereri de servicii consulare ale cetățenilor români din Hordaland și regiunile învecinate.
bergen radhus
Locul de desfășurare al consulatului itinerant este: Primaria din Bergen (Rådhusgaten 10).

Important:
I.    Pentru a beneficia de servicii consulare în cadrul programului de consulat itinerant de la Bergen trebuie să faceți o programare prealabilă începând cu data de 11 mai 2015 până la data limită de 15 iunie 2015, la adresa de e-mail oslo.consulara@mae.ro, urmând ca mesajul de programare să conțină datele și informațiile, conform tabelului atașat, respectiv:

  • Numele și prenumele;
  • Numărul de telefon și adresa de e-mail la care puteţi fi contactat;
  • Tipul de serviciu consular solicitat, conform celor 5 tipuri enumerate la punctul II.;
  • Data și ora dorite pentru programare;
  • Localitate și regiunea administrativă de reședință (de exemplu: Bergen – Hordaland).

II.  Vor fi preluate următoarele tipuri de cereri de servicii consulare pentru cetățenii români:

  1. Autentificare de procuri sau declarații;
  2. Preluare dosare în vederea înscrierii actelor de stare civilă emise de autoritățile norvegiene (naștere, căsătorie) – este obligatoriu ca petentul să își comunice adresa e-mail la oslo.consulara@mae.ro pentru a primi setul de documente pe care trebuie să le completeze, precum și condițiile de eliberare. Certificatele românești de naștere/căsătorie înscrise în actele de stare civilă vor putea fi ridicate de la Secția Consulară Oslo;
  3. Întocmire declarații de trecere frontieră minori;
  4. Preluare dosare în vederea renunțării la cetățenia română;
  5. Cereri de obținere de duplicate de acte de stare civilă din România.

III. Cererile pentru eliberarea de documente de călătorie (pașapoarte și titluri de călătorie) se pot rezolva numai la Secția Consulară Oslo, din rațiuni tehnice (preluarea datelor biometrice – fotografii și amprente).
IV. Vineri, 26 iunie 2015, Secția Consulară Oslo este închisă.
Recomandăm tuturor cetățenilor români interesați de preluarea și rezolvarea cererilor de servicii consulare la Bergen să contacteze Sectia Consulară Oslo la e-mail: oslo.consulara@mae.ro sau la telefon 99 15 31 37.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.