Criza a luat calea Nordului

0
560

Criza economica tinde sa acopere aproape toate zonele globului, ultimele informatii relvand faptul ca "a luat calea Nordului".

Mai concret, este vorba despre estimarile privind evolutia economie Norvegiei si masurile pe care guvernul de la Oslo preconizeaza a le lua in incercarea de a limita efectele crizei.

Conform Ministerului de Finante de la Oslo, Norvegia va inregistra in acest an o crestere economica zero, in cel mai fericit caz, estimare in scadere fata de previziunile anterioare.

Mai mult decat atat, potrivit sursei citate, in trimestrul patru al anului trecut Norvegia a intrat in recesiune, fapt care a facut ca guvernul sa ia decizia cresterii pachetului financiar anti-criza, ceea ce, pe de o parte, ar putea stimula economia, iar pe de alta parte va duce la cresterea deficitului bugetar de la aproximativ 90 de miliarde de coroane (13 miliarde dolari) la 119 miliarde coroane (17,2 miliarde dolari). 

Planul norvegian anti-criza in valoare totala de aproape trei miliarde de dolari (20 de miliarde de coroane) este structurat in doua parti: 16,7 miliarde coroane, reprezentand cresterea cheltuielilor pentru sanatate, educatie si infrastructura si 3,3 miliarde coroane reprezentand reduceri fiscale pentru companii…. Capital

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.