CRIZA fara precedent la Oslo. De ce a ajuns capitala Norvegiei sa importe GUNOI

2
540


Oslo este unul dintre cele mai importante locuri de reciclare din Europa, energia cu care este alimentată capitala Norvegiei fiind obţinută din arderea deşeurilor. Acum, însă, autorităţile sunt nevoite să importe gunoi pentru a asigura necesarul energetic al oraşului.

Capitala Norvegiei a ajuns să importe gunoi. O parte vine din Anglia, o parte din Irlanda iar altă parte din ţări vecine ca Suedia. Are chiar proiecte pe piaţa americană, relatează The New York Times.

"Aş dori să preiau ceva gunoi din SUA", a declarat pentru cotidianul menţionat Pal Mikkelsen, care anul trecut a fost directorul general al Agenţiei de transformare a deşeurilor în energie din Oslo, iar în prezent conduce o instalaţie de generare de energie din gunoi.

Oslo, un loc de reciclare, unde aproximativ jumătate din oraş şi cele mai multe şcoli sunt încălzite prin arderea de gunoaie – gunoi menajer, deşeuri industriale, chiar şi deşeuri toxice şi periculoase din spitale şi confiscări de droguri – are o problemă: a rămas literalmente în pană de gunoi de ars.

2 COMENTARII

  1. Norvegia nu importa deseuri periculoase din spitale, ci din contra, din spitalele norvegiene sunt trimise pt prelucrare in Danemarca. Dar noah, asa scriu unii articole fara sa aiba habar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.