Cuib de spioni GRU deconspirat in Norvegia

0
500

Serviciile secrete norvegiene au avertizat autoritatile de la Oslo in legatura cu intensificarea activitatilor de spionaj din partea agentilor rusi, care activeaza sub acoperire diplomatica in cadrul Ambasadei Federatiei Ruse din Norvegia, informeaza luni in editia sa online ziarul norvegian Aftenposten, citat de Rompres.

Directia de contraspionaj din cadrul politiei norvegiei PST a considerat necesar sa prezinte Ministerului de Externe de la Oslo un set cu fotografii ale angajatilor misiunii diplomatice ruse suspectati de spionaj.

Potrivit versiunii electronice a Aftenposten, contraspionajul norvegian detine informatii ca agentii rusi se afla in solda GRU (Serviciul de Informatii al Statului-Major al armatei ruse).

Spionii rusi sunt interesati in mod deosebit de documente vizand activitatea Norvegiei in zona arhipelagului Spitzbergen si in genere in intreaga zona arctica, precum si de tot ceea ce este legat de extinderea NATO spre est, inclusiv de pozitia Norvegiei in eventualiatatea aderarii Finlandei si Suediei la Organizatia Atlanticului de Nord.

Sediul ambasadei Rusiei din Oslo

Conform informatiilor PST, spionii rusi isi culeg majoritatea informatiilor in special de la surse din cadrul MAE norvegian, dar vizeaza si alte ministere si departamente.

PST avertizeaza autoritatile de la Oslo ca in incercarea de a colecta informatie cat mai veridica spionii rusi racoleaza persoane in functii-cheie in ministerele si departamentele de care sunt interesati…. Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.