Cum arată „închisoarea luxoasă” din Norvegia, cu încălzire prin podea și televizor în cameră

0
726

Închisoarea din Halden, Norvegia, este adesea cunoscută ca „cea mai umană închisoare”. Deținuții se bucură de multe privilegii pe care alți infractori din lume nu le au. Pe lângă designul interior modern, cei închiși aici pot să învețe să cânte, să gătească sau să practice sporturi.
Halden, a doua cea mai mare închisoare din Norvegia, a fost construită în 2010. De atunci a făcut subiectul multor reportaje datorită sistemul neconvențional aplicat pentru reabilitarea deținuților.
Cei care ajung aici sunt printre cei mai periculoși indivizi ai societății: violatori, criminali și pedofili. De asemenea, o treime din cei închiși aici sunt traficanți de droguri.
Fiecare celulă are 10 metri pătrați, un televizor, un frigider mic, toaletă cu duș și o fereastră mare ca să intre cât mai multă lumină. Încălzirea se face prin podea, iar pernele și saltele sunt unele de top, scrie CNN.
La fiecare 10-12 celule există o bucătărie și o sufragerie comună. Deținuții își pot face cumpărăturile la magazinul alimentar amenajat în închisoare.


https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/galerie-foto-cum-arata-inchisoarea-luxoasa-din-norvegia-cu-incalzire-prin-podea-si-televizor-in-camera-891898

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.