Dacian Ciolos, despre cazul familiei din Norvegia: Situatia este sensibila, nu trebuie sa facem presiuni

0
503

Premierul Dacian Ciolos a comentat miercuri seara, intr-o emisiune la postul Antena 3, cazul familiei romane a caror copii au fost luati de autoritatile din Norvegia, afirmand ca situatia este „sensibila”, iar Romania nu poate insista, pentru a nu lasa impresia unor presiuni, avand in vedere ca trebuie respectata legislatia norvegiana.
„Situatia este sensibila pentru ca, daca facem presiuni prea mari si insistam prea mult, autoritatile norvegiene au actionat pe baza unei legislatii norvegiene care este foarte stricta din acest punct de vedere, al protectiei copiilor. (…) Important e sa pastram legatura, dar sa nici nu lasam impresia unei presiuni, care se poate intoarce impotriva familiei respective si eficientei cu care putem actiona”, a afirmat premierul, potrivit Mediafax.
Ciolos a spus ca inclusiv familia a cerut „discretie” in acest caz, dar a dat asigurari ca autoritatile din Romania sunt in permanent contact cu familia. „MAE, prin ambasada, este in contact cu familia inca din momentul in care au inceput problemele. (…) Acorda ambasada inclusiv asistenta juridica familiei respective. E in contact cu autoritatile norvegiene. Am avut chiar astazi (miercuri – n.r.) o discutie in acest sens cu ministrul Comanescu”, a spus prim-ministrul.
digi-ciolos-11_tb730

Premierul a afirmat ca autoritatile vor folosi toate mijloacele eficiente la indemana, „inclusiv statutul nostru de membru UE”, insa a subliniat ca trebuie avuta in vedere legislatia norvegiana in acest caz.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca, prin Ambasada Romaniei la Oslo, cunoaste si monitorizeaza cu atentie situatia familiei cetateanului roman ai carui cinci copii minori au fost preluati de catre autoritatile de protectie a copilului din Norvegia.
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-20686611-dacian-ciolos-despre-cazul-familiei-din-norvegia-situatia-este-sensibila-nu-trebuie-facem-presiuni.htm?cfnl=&newsalert

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.