DnB NOR Group din Norvegia, a lansat pe bursa din Luxemburg obligatiuni in lei

0
554

Cel mai mare grup de servicii financiare din Norvegia, DnB NOR Group, a lansat, la finele lunii mai, pe Bursa din Luxemburg, obligatiuni denominate in lei in valoare de 100 milioane lei (30,7 mil. euro), cu scadenta la zece ani.

Acesta este al doilea grup financiar norvegian care lanseaza obligatiuni in moneda romaneasca, dupa banca Eksportfinans.

Obligatiunile lansate de DnB NOR Group ofera un randament anual de 7,1%, potrivit datelor publicate de piata luxemburgheza. Emisiunea realizata de DnB NOR este a 14-a listata pe Bursa din Luxemburg si a doua realizata in luna mai 2007. In septembrie 2006, banca Eksportfinans lansase o serie similara de obligatiuni in lei, pe bursa din Londra, cu scadenta la trei ani, cu dobanda anuala de 6,50%, in valoare de 175 milioane lei (33,71 milioane lire sterline).

Obligatiunile listate la Luxemburg au fost emise de DnB NOR Bank ASA, parte a grupului, care a incheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 2,415 miliarde coroane norvegiene (297,45 milioane euro) si avea active de 1.124 miliarde de coroane norvegiene (138,4 miliarde euro) la finalul lunii martie, potrivit raportului financiar publicat de banca.

articol complet la DailyBusiness.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.