Drumul Atlanticului din Norvegia este unul dintre cele mai spectaculoase trasee din lume.

0
338

atlantic road  The-Atlantic-Road-Norway-740
Chiar dacă forţele naturii nu sunt uşor de îmblânzit, oamenii au dovedit de-a lungul timpului că pot realiza construcţii măreţe şi chiar adevărate capodopere arhitecturale. Un exemplu elocvent este Atlantic Road, o şosea mai puţin obişnuită prin forma spectaculoasă şi locaţia unde se află dar şi datorită faptului că este pe locul doi în topul celor mai vizitate destinaţii turistice din Norvegia.


Atlantic Road (Drumul Atlanticului) se întinde pe coasta vestică a Norvegiei pe o distanţă de 5,1 km şi continuă pe drumul naţional 64 de pe teritoriul aceleaşi tari, realizând legătura între oraşele Kristiansund şi Molde. În totalitate are o lungime de 8274 de metri, fiind  cea mai spectaculoasă atracţie turistică din această regiune.
Construcţia acestei şosele asfaltate a început în august 1983 şi a durat şase ani (aproximativ 1,5 km pe an). În traseul său, această construcţie magistrală traversează şi câteva mici insule de unde poţi surprinde imagini neobişnuite.
Atlantic-Road-Norway
O bună parte din şosea este alcătuită din mai multe diguri, şapte poduri şi patru locuri în care turiştii pot fotografia imagini senzaţionale.
Oricine face o călătorie de-a lungul acestei realizări de excepţie a constructorilor norvegieni va fi impresionat de peisajele care se ivesc, de spectaculozitatea traseului cu urcuşuri şi coborâşuri sau de suita de viaducte, diguri şi poduri curbate peste care trec valurile uriaşe ale Mării Norvegiei.
Vremea de-a lungul acestei coaste este extrem de imprevizibilă iar trecerea de la un soare strălucitor la nori posomorâţi şi chiar fulgi de zăpadă este de cele mai multe ori neaşteptată.
http://www.livebiz.ro/video/drumul-atlanticului/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here