Echipa RePatriot face un cap de pod şi în Franţa. Urmează Norvegia

0
591
În România sunt oportunităţi de afaceri, competiţie scăzută, terenuri ieftine, fiscalitate redusă, nu sunt taxe pe moştenire etc. Revenirea unor antreprenori români şi investiţiile făcute de aceştia în România pot atrage noi investitori străini din ţările de adopţie, mărind efectul economic. Pe 19 mai la Oslo şi pe 20 mai la Bergen, vor avea loc întâlniri ale echipei RePatriot cu românii din Norvegia preocupaţi de ce se întâmplă acasă.
Acţiunea RePatriot „Repatriere prin antreprenoriat” din Paris şi Lyon s-a încheiat cu succes după 2 zile de conferinţe, întâlniri şi discuţii aplicate cu antreprenorii români din diaspora. La aceste evenimente au participat peste 200 întreprinzători şi au fost urmărite live de peste 23.000 de români de pretutindeni. Au avut intervenţii: Luca Niculescu – Ambasadorul României la Paris, Anca Opriş – Consul General la Lyon, Felix Patrăşcanu – Fondator FAN Curier, Simona Pirtea – Managing Partner la Business at Law, Georgeta Argeşanu – Antreprenor în Franţa şi România, Lucian Rotar – Director Loginet Conseil, Gabriel Iştoc – Fondator B-team, Valentin Făgărăşian – întreprinzător în Italia şi România, Marius Bostan – Antreprenor şi iniţiatorul proiectului RePatriot, alături de mai mulţi oameni de afaceri din Franţa.
Mulţi români au plecat din cauza greutăţilor
De exemplu, românii din diaspora. În România sunt oportunităţi de afaceri, competiţie scăzută, terenuri ieftine, fiscalitate redusă, nu sunt taxe pe moştenire etc. Revenirea unor antreprenori români şi investiţiile făcute de aceştia în România pot atrage noi investitori străini din ţările de adopţie, mărind efectul economic.
Mulţi au plecat din cauza greutăţilor, mulţi au plecat să studieze, mulţi au plecat pentru un job, o nouă oportunitate şi de asta în momentul în care apare o fereastră de oportunitate acasă, probabil, românii care au un comportament de întreprinzător, de pionier, de om care îşi asumă riscuri s-ar putea întoarce acasă, sau ar putea să investească acasă, să facă afaceri acasă, să fructifice oportunităţi.
Orice rezultat prima dată pleacă de la o idee
În general, o mişcare de asemenea proporţii nu poate fi făcută decât cu oameni foarte mulţi, inteligenţi şi dedicaţi. În primă etapă scopul nostru este să atragem atenţia asupra acestei probleme pe care o are ţara şi asupra unor oportunităţi care sunt în ţara şi nu sunt fructificate. România este singura ţară din Europa cu o creştere economică, în ani succesivi, de asemenea amploare şi asta poate continua.
„În foarte multe sate din România există case vechi, foarte frumoase, în zone deosebite, unele cu terenuri generoase sau cu proprietăţi adiacente, care nu mai au proprietari să şi preţuiasca valoarea lor, unele fiind părăsite din cauza migraţiei din ultimii 20 de ani. La Summit-ul RePatriot, din octombrie, s-a născut proiectul Heritage Houses, care îşi propune să salveze şi să pună în valoare tezaurul românesc şi începe să prindă contur, iar în câteva luni vom veni cu oferte”, a declarat Marius Bostan.
Întrebările şi intervenţiile venite din rândul celor prezenţi şi-au găsit un răspuns bun şi au arătat interesul mare pentru scopul proiectului. Lucian Neacşu, de la Senator Wine, a prezentat o selecţie de vinuri româneşti, din soiuri de viţă autohtone, româneşti, foarte apreciate de participanţi.
RePatriot continuă acţiunea! Pe 19 mai la Oslo şi pe 20 mai la Bergen, vor avea loc întâlniri ale echipei RePatriot cu românii din Norvegia preocupaţi de ce se întâmplă acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.