Episcopul Macarie a oficiat slujba de Înviere la Bergen în Norvegia

0
522

Câteva sute de români au participat de Înviere la slujba oficiată, astă noapte, de Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord, în biserica parohiei românești din orașul Bergen, de pe coasta de vest a Norvegiei.
mac2_0
Preasfințitul Părinte Macarie s-a oprit în cuvântul său pascal asupra ultimelor trepte descrise de Ioan Sinaitul, nu doar ca reper, ci mai ales ca finalitate a ostenelilor celui care nu pregetă niciun efort pentru a-L întâlni pe Hristos, Lumina lumii. În cuvântul său pastoral, chiriarhul a arătat că Învierea Domnului este împlinirea urcușului duhovnicesc.

Ierarhul românilor din Europa de Nord a amintit credincioşilor că în fresca exterioară de pe fațada de nord a bisericii Mănăstirii Sucevița, treptele Scării sunt însemnate cu numele virtuților amintite de Sfântul Ioan Sinaitul şi sunt numerotate chiar de două ori, deslușind mesajul teologic și duhovnicesc.
După cum ne-a comunicat preotul Sorin Siplacan, în finalul cuvântului său, părintele episcop s-a referit la semnificația Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi, proclamat de Sfântul Sinod, îndemnându-i pe fiii săi sufletești să fie membri destoinici ai comunităților parohiale și să cerceteze mănăstirile noastre ortodoxe pentru a dobândi harul mântuitor.
mai mult la :  http://www.mesagerul.ro/2015/04/12/episcopul-macarie-oficiat-slujba-de-inviere-la-bergen-norvegia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.