Ex-președintele Traian Băsescu a criticat în termeni foarte duri politica Norvegiei în privința protecției copiilor.

0
475

Liderul MP a calificat drept „mizerabil” modul în care funcționează serviciul pentru proetecția copilului din țara nordică, pe fondul cazului controversat al familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost preluați de autoritățile norvegiene.
„Nu am vazut stat democratic care să-și asume mai mizerabil dreptul asupra copiilor unei familii ca statul norvergian. Luați un copil de 7 ani și dacă îi dai o pălmuță la fund spune tata m-a batut. Nu e normal. Dar care e justificarea unui stat să ia un copil sugar de 3 luni de la pieptul mamei?! Abia copilul cel mic îmi confirmă un abuz incredibil. Ce stat democratic care se pretinde și european îl poate face? Și statul român ia copii daca îi lași singuri acasa și pleci la cârciumă. Copii ăia au trăit toți la un loc iar acum i-au împrăștiat în diverse familii. Ce stat face asa ceva?” , a spus Traian Băsescu, la postul Nașul TV. Liderul MP a mai spus că instituțiile, în special președintele Klaus Iohannis, ar trebui să comunice mai mult în cazul românilor aflați în situații dificile în afara țării.


Amintim că președinele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au spus că urmăresc cu atenție acest subiect, iar o delegație a parlamentarilor români a mers recent în Norvegia pentru a discuta cu familia Bodnariu și cu autoritățile pe marginea acestui caz.
mai mult la :  www.NorvegiaN.net
http://www.paginadepolitica.ro/basescu-despre-norvegia-isi-asuma-mizerabil-dreptul-asupra-copiilor-unei-familii/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.