Exercițiu militar la granița cu Norvegia „împachetat” obscur de Rusia

0
509
Până miercuri, 20 septembrie, pe poligoanele din Rusia și Belarus se desfășoară Zapad-2017, cel mai mare exercițiu militar rusesc de la sfârșitul Războiului Rece. Însă, concomitent cu aceste manevre de amploare, are loc un alt exercițiu al Rusiei. Și chiar dacă nu face parte din „meniul” Zapad, potrivit reprezentanților militari ruși, detaliile de pe teren tind să îl conecteze de același eveniment, relatează The Barents Observer.
Flota Nordică, cea mai puternică forță navală a Rusiei, desfășoară o serie de exerciții care coincid cu Zapad-2017.
La începutul acestei săptămâni, un număr de unități ale Flotei Nordice au participat la exerciții în Peninsula Sredny, o palmă de pământ situată la câțiva kilometri de granița Norvegiei.
Peninsula a fost cedată de Finlanda URSS-ului în 1940, prin Tratatul de Pace de la Moscova, și aparține în prezent Rusiei.


Exercițiile derulate la baza rusească Pumanki, la care au luat parte mai mult de 600 de soldați, au constat în manevre defensive de coastă.
Pe durata exercițiilor, avioane de luptă Su-24 și elicoptere Mi-8 au simulat o luptă alături de transportatoare blindate și de marfă, conform serviciului de presă al Flotei Nordice, informează The Barents Observer.
Zgomotele mortierelor de 82 mm și ale complexului mobil de rachete de coastă Bal au răsunat până în Vardo, orașul de pe coasta norvegiană a Mării Barents.
Pe fondul preocupărilor legate de Zapad-2017, Suedia și Finlanda au lansat pe 11 septembrie exercițiul Aurora 2017, cel mai mare eveniment militar suedezo-finlandez din ultimele două decenii.

 
http://www.digi24.ro/stiri/externe/exercitiu-militar-la-granita-cu-norvegia-impachetat-obscur-de-rusia-796713

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.