Expoziția de postere ”1814, Anul Miracolelor” organizata de Ambasada Regală a Norvegiei în România

0
785


Muzeul Theodor Aman, cel mai vechi muzeu al capitalei gazduieste expoziția de postere ”1814, Anul Miracolelor” organizata de Ambasada Regală a Norvegiei în România si Muzeul Municipiului București. Expozitia va fi vernisata sâmbătă, 18 octombrie 2014, la ora 11:00, si este dedicata celebrarii a 200 de ani de la adoptarea Constituției Norvegiei.

Doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador al Norvegiei în România, va deschide acest eveniment alături de domnul Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București. Sunt invitați la acest eveniment reprezentanți ai corpului diplomatic, mass media, societății civile și mediul academic.
Pe parcursul unui an turbulent, Norvegia a adoptat prima constituție la data de 17 mai 1814. În acest an Norvegia a devenit independentă față de Danemarca și a intrat într-o uniune cu Suedia.
Uniunea celor două țări a durat până în anul 1905. Constituția Norvegiei este cea mai veche din Europa aflată încă în uz. Acesta a suferit mai multe amendamente, dar nu a fost niciodată înlocuită cu un nou act constituțional.
Scopul acestei expoziții este de a oferi publicului român o privire de ansamblu asupra celor mai importante evenimente politice din 1814, precum și de a prezenta unele dintre punctele centrale ale Constituției Norvegiei în forma sa actuală.
http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-18318171-expozitia-postere-1814-anul-miracolelor-muzeul-theodor-aman.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.