Festival inedit în Norvegia: muzicienii au dat glas unor instrumente create din gheață

0
397

Muzicieni din toată lumea se strâng, în aceste zile, în Geilo, o stațiune de lux din sudul Norvegiei, unde fac artă cu ajutorul instrumentelor muzicale realizate din gheață.

„Colaborăm strâns cu muzicienii pe tot parcursul anului. Ne interesează textura și designul. Este foarte important“, a spus Bill Covitz, sculptor în gheață.

Organizatorii consideră că munca lor aduce un omagiu naturii și vieții datorită faptului că cea mai importantă resursă naturală devine vedeta acestui festival.

Întreaga producție reprezintă un test de curaj și rezistență nu doar pentru spectatorii care îndură temperaturile scăzute, ci și pentru artiștii care cântă la instrumentele glaciale.

„Am simțit foarte multă căldură din partea publicului. Este pentru prima dată când organizăm totul în centrul orașului și cred că a fost o idee foarte bună“, a adăugat Bill Covitz.

De nouă ani consecutiv, orașul norvegian Geilo este gazda acestui festival neobișnuit. Pentru anul viitor, la împlinirea unui deceniu, organizatorii au deja câteva idei despre care vor transforma Festivalul de Muzică din Gheață într-un eveniment grandios.

Festival inedit în Norvegia: muzicienii au dat glas unor instrumente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.