Filmul Bacalaureat / Den Store Prøven în cinematografele din Norvegia

0
595

Începând cu 17 februarie 2017, filmul Bacalaureat (Den store prøven / Graduation) al regizorului Cristian Mungiu va rula în cinematografe din Oslo (Ringen kino și Vika kino), Bergen, Trondheim, Stavanger, Sandnes, Kristiansand, Drammen, Hamar, Sandvika, Haugesund, Fredrikstad, Tønsberg, Kongsberg, Ski, Asker, Ålesund, Bodø, Florø, Lillehammer și Tromsø.
Informații suplimentare referitoare la programul de proiecții și cumpărarea de bilete sunt disponibile pe web site-ul distribuitorului peliculei Bacalaureat / Den store prøven în Norvegia, Arthaus – Stiftelsen for filmkunst, la link-ul: www.arthaus.no/kommer/article1279949.ece.
Cristian Mungiu a fost invitat de onoare la cea de-a 27 ediție a Festivalului Internațional de Film de la Tromsø (TTIF 2017, 16 – 22 ianuarie), fiind interlocutorul directorului TTIF, Martha Otte, în cadrul ediției speciale a seminarului Film Talks. Programul TTIF 2017 a inclus următoarele cinci producții cinematografice ale regizorului român: Bacalaureat; 4 luni, 3 săptămâni și două zile; Dincolo de dealuri; Occident; Amintiri din epoca de aur.
Cristian Mungiu a câştigat premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes (2016) pentru filmul Bacalaureat. În anul 2012 a primit premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes pentru filmul După dealuri. În anul 2007 a obținut Marele Premiu „Palme d’Or” la Festivalul de Film de la Cannes și a fost desemnat „Cel mai bun regizor european” de Academia Europeană de Film pentru filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile.
Ambasada României la Oslo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.